La policia espanyola fa dissoldre la concentració per l’educació pública

  • Ho fa per la desautorització de la subdelegació del govern espanyol a realitzar-la

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
08.05.2014 - 23:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un centenar de persones s’han arribat a aplegar a la plaça de la Concepció d’Ontinyent seguint la convocatòria de concentració que havien fet la Plataforma Prou i el sindicat estudiantil FEU-O en suport de l’educació pública. La mobilització havia estat desautoritzada aquest mateix dijous per la delegació del govern espanyol a València, però l’organització li ha remés encara un fax avisant que no hi havia temps per a desconvocar-la.

Amb tot, sí que s’ha comunicat a les AMPA i a través de diferents mitjans la no autorització de l’acte, la qual cosa ha evitat una assistència major. La policia espanyola s’ha presentat a la plaça amb la denegació del permís i ha instat els congregats a dissoldre’s, avisant els responsables de la convocatòria que podrien ser multats amb una sanció d’entre 3.000 i 6.000 euros.

La decisió de la subdelegació del govern espanyol ha sorprés tothom, fins i tot la Policia Local, i l’ha justificada adduint que la comunicació de l’acte s’ha de fer amb un mínim de deu dies d’antel·lació, tot i que habitualment no ho exigeixen, execepte ara.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any