Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  20.05.2014  12:00

Identifiquen 17.500 usuaris de Twitter que insultaven els jueus després de la derrota del Madrid

Associacions jueves presenten una denúncia col·lectiva

Men?ame
 

Entitats jueves de Catalunya han identificat 17.500 usuaris de Twitter que van publicar comentaris antisemites i xenòfobs arran de la victòria del Maccabi de Tel-Aviv contra el Reial Madrid, diumenge passat en la lligueta final de bàsquet. Aquest migdia totes aquestes associacions presentaran una denúncia col·lectiva a la Ciutat de la Justícia adreçada a la fiscalia general de l'estat i al fiscal especial de delictes d'odi i discriminació de la fiscalia provincial de Barcelona. 

'Una societat no està malalta perquè visqui episodis de xenofòbia, judeofòbia i antisemitisme. Una societat està malalta si no reacciona davant la xenofòbia, la judeofòbia i l'antisemitisme. Ens agradaria no haver hagut d'impulsar aquesta denúncia per dos motius: perquè no hauríem volgut que aquests lamentables fets s'haguessin produït i perquè creiem que la justícia hauria d'haver actuat d'ofici. Malauradament això no ha passat i no podíem permetre que la societat semblés insensible a l'horror', ha dit el president de l'Associació Catalana d'Amics d'Israel (ACAI), Toni Florido.

Segons el comunicat de l'associació Israel a Catalunya, la denúncia la presenten la Comunitat Israelita de Barcelona, la Comunitat Jueva Bet Shalom, la Comunitat Jueva Atid de Catalunya, Bna'i B'rith Barcelona, l'Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel, l'Associació Catalana d'Amics d'Israel, l'Associació Cultural Sabadell-Israel, el col·lectiu Israel a Catalunya, la Fundació Baruch Spinoza, la Lliga Internacional contra el Racisme i l'Antisemitisme (Barcelona) i l'Associació Catalana contra l'Antisemitisme.