Otegi passa una hora a casa després de quatre anys

  • Ha tingut un permís especial per la mort de la seva sogra

VilaWeb
Redacció
06.04.2014 - 14:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arnaldo Otegi ha passat avui una hora a casa seva després de quatre anys a la presó. El polític basc ha obtingut un permís extraordinari concedit per Institucions Penitenciàries per compartir amb la seva família el dol per la mort de la seva sogra. El mateix Otegi ha publicat aquesta fotografia al seu compte de Twitter.

Otegi va ser traslladat divendres a la presó basca de Zaballa des de Logronyo, on compleix condemna. Aquell mateix dia se celebrava el funeral de la mare de la seva esposa, Julia Gorrotxategi, al qual no va assistir. S’esperava, però, que obtingués un permís extraordinari per visitar els familiars. No ha estat fins avui, en què ha estat acompanyat per la policia fins al portal de casa seva dins d’una furgoneta. S’ha pogut estar una hora a casa i després ha tornat a ser traslladat a la presó.

Otegi va ser condemnat a sis anys i mig de presó per pertinença a banda terrorista en l’anomenat ‘cas Bateragune’, que el jutjava a ell i altres dirigents per refundar Batasuna i reunir-se amb ETA en un intent que aquesta declarés una treva parcial per poder arribar a acords amb les forces abertzales i presentar un projecte comú per concórrer a les eleccions municipals i forals del 2011.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any