Nervis al PSC i l’espanyolisme per la campanya #indyXmarti

  • Gran ressò de la campanya perquè els independentistes votin Jordi Martí a les primàries

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
12.03.2014 - 14:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya independentista a la xarxa #indyXmarti en favor de Jordi Martí, candidat a les primàries del PSC de Barcelona, ha tingut un gran impacte aquestes primeres hores, amb nombrosos comentaris, tant en favor com en contra. Fins i tot se n’ha fet ressò el diari ABC, que amb un cert nerviosisme acusa l’independentisme de voler fer sabotatge a les primàries del PSC amb la complicitat del candidat. També ha reaccionat el PSC, que des del compte oficial de les primàries ha publicat uns quants comentaris recordant que per a participar en les primàries calia ‘donar suport als principis del PSC (que inclouen el federalisme)’. 

La campanya perquè els independentistes participin en les primàries i aconsegueixin que el candidat a les municipals sigui Jordi Martí, la va començar l’usuari anònim ElSomatent a la pàgina Catalan Web, amb l’article ‘Per què dono suport a Jordi Martí?’. Entre més coses, hi escriu: ‘Que algú com Jordi Martí guanyés la cursa de les primàries quan du el lema “Comença a decidir” i una estelada a la fotografia principal de campanya, podria causar una greu crisi en el si de la direcció nacional del PSC. Iceta, Zaragoza, Ferran i companyia tindrien un atac de pànic. La democràcia directa, aquesta sí, hauria escollit un “outsider” i no un “apparatschik”. Potser veuríem un congrés extraordinari i un canvi de direcció en el PSC.’

En aquestes dotze primeres hores de campanya, molts usuaris s’han afegit a la crida #indyXmarti. 

Moltes d’aquestes reaccions, les recull @ElSomatent en un Storify, on també respon les acusacions de fer sabotatge al procés de primàries:


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any