Diputats entren al CIE de la Zona Franca fent-se passar per familiars d’interns

  • Denuncien els maltractaments psicològics i físics als interns

VilaWeb
Redacció
10.01.2014 - 13:36

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La mort el mes passat d’un intern al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de la Zona Franca de Barcelona i la intervenció dels antiavalots de la policia espanyola han revifat les protestes contra la gestió d’aquests centres i contra les condicions amb què hi tenen els interns abans de ser expulsats al país d’origen. Avui al matí un grup de diputats d’ERC, ICV-EUiA i la CUP han anat al CIE de la Zona Franca; ho han fet en una acció sorpresa, tot i que el govern espanyol havia denegat el permís a diputats catalans.

Marta Vilalta i Pere Bosch (ERC), Sara Vilà i David Companyon (ICV-EUiA) i Isabel Vallet (CUP) hi han anat acompanyats del diputat d’Amaiur al congrés Jon Iñarrit i la diputada al parlament europeu del Grup Verd d’Alemanya Ska Keller. L’eurodiputada alemanya no hi ha pogut entrar i s’ha exclamat que deneguessin l’entrada a diputats. Així com li ho han impedit a ella, també ho havien impedit abans a diputats catalans i al Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó.

Els altres diputats han pogut entrar, d’un en un i esglaonadament, fent-se passar per advocats de les entitats que malden per denunciar les condicions dels interns i l’opacitat amb què gestiona el CIE el govern espanyol.

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any