Notícies

Dimecres  04.12.2013  20:30

Els habitants del Mitjŕ Vernet creen una associació

Farts de les infraccions, agressions, incivilitats quotidianes... els habitants i els comerciants del Mitjŕ Vernet han creat una associació per 'defensar el seu barri de la inseguretat ciutadana' ...>>
Dj. 5 de desembre del 2013

Men?ame
 

Habitants i els comerciants del Mitjà Vernet, ja no poden més i fan sonar l'alarma : diuen que l'atmosfera es fa insuportable al seu barri. 'Des d'alguns anys, i de manera més escandalosa des de finals de l'estiu passat, les infraccions, agressions, incivilitats es multipliquen al voltant de l'avinguda Joffre'. Els comerciants asseguren que la por fa que no surtin en tota la jornada de la seua botiga.

Un exemple el dona Frédéric Mahdi òptic que, des de que fa un any i mig, que es va instal·lar l'han trencat 5 vegades la botiga , hi ha tingut que invertir en una nova alarma, una nova reixa de protecció per al seu aparador, amb un cos de 5.000 a 7.000 €uros.

I insisteixen que això només és un exemple, ja que altres comerciants també és queixen. Els veïns del barri també temen 'l'agressivitat de les bandes de marginats, la seua alcoholització i les degradacions regulars al seu barri'. Tots es senten abandonats, considerant que la policia concentra els seus esforços sobre el centre ciutat i que el seu barri és aïllat, menyspreat. Per això han creat l'associació ' Moyen Vernet-avenue Joffre' per intentar que les autoritats els rebin i els facin cas. Reclamen més càmeres de vídeo vigilància a l'avinguda, ja que ara només hi ha una, i una presència policial reforçada.

L'ajuntament de Perpinyà assegur que fa tot el que pot : set policies destinats a l'ajuntament de barri, una unitat mòbil d'intervenció ràpida cridada a actuar en aquest sector, entre altres coses. Per part de la policia,el director departamental de la seguretat pública, assegura que el barri és tractat com els altres barris perpinyanesos. en terme de presència policial i d'elucidació dels assumptes.

Segons Jean-François Scofoni, el Mitjà Vernet no planteja més problemes que els altres sectors perpinyanesos. Esperem que aquesta associació resoldrà més problemes que no pas en crearà.