Una setmana per a Estellés a Ontinyent

  • Miquel A. Múrcia, Pau Alabajos, Pau M. Soler, Francesc Anyó i Borja Penalba posen veu i música al poeta

VilaWeb
Redacció
14.10.2013 - 17:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Vicent Andrés Estellés, considerat el poeta valencià més important des d’Ausiàs March, es va morir a València el 27 de març de 1993. Amb motiu del vintè aniversari de la seua mort, s’han posat en marxa moltes iniciatives per a recordar l’home i la seua obra. La ciutat d’Ontinyent s’ha sumat als homenatges, i li dedica una setmana d’activitats que comencen aquest dilluns 14 d’octubre.

El MAOVA inaugura aquesta mateixa vesprada l’exposició ‘Vicent Andrés Estellés, cronista de records i esperances’, realitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. A més, la Biblioteca Pública Municipal hi disposarà una mostra bibliogràfica relacionada amb el poeta, i s’hi podrà contemplar la projecció del documental ‘Cronista de records i esperances’. Després de la inauguració, programada per a les 19.00, el professor de la Universitat de València i membre de l’AVL Emili Casanova farà una conferència sobre ‘La creativitat lèxica de Vicent Andrés Estellés’.

El professor i escriptor Antoni Espí reprendrà els actes dimarts, amb la conferència ‘Estellés, més enllà del Llibre de Meravelles’, a les 19.00 a la sala del Teatre Echegaray.

La programació tornarà divendres amb l’espectacle ‘De mà en mà‘, a càrrec de l’actor Francesc Anyó i Borja Penalba, divendres 18 a les 19.00 a la Sala Gomis. Dissabte arribarà el moment de la música amb un concert doble. Pau Miquel Soler hi presentarà el seu disc ‘L’amor o la guerra’, i Pau Alabajos hi durà el seu ‘Mural del País Valencià’, tots dos treballs basats en la poesia d’Estellés. Com a cloenda, diumenge es farà l’estrena d’Inventari Estellés‘, un espectacle creat per l’ontinyentí Miquel A. Múrcia que uneix música electroacústica i dansa amb els versos del poeta en la veu d’Amàlia Garrigós.

Estellés a les escoles

A banda d’aquesta programació, s’ha convocat un concurs d’audiovisuals  per als centres educatius de la capital de la Vall d’Albaida que tracten la figura de poeta i la seua obra. A més, durant aquesta mateixa setmana té lloc la campanya ‘Un entre tants’ d’animació teatral a les escoles, a càrrec dels actors Maria Juan i Elies Barberà.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any