Seguiment massiu de la vaga indefinida a les escoles de les Illes

  • Concentracions aquest migdia · La crida a la vaga indefinida és antidemocràtica, segons Bauzà

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
16.09.2013 - 10:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les escoles de les Illes han començat avui una vaga indefinida contra la imposició del decret de llengües que menysté el català i les retallades del govern en educació. El seguiment d’aquestes primeres hores ha estat massiu i a la majoria dels centres només hi havia els serveis mínims exigits pel govern (d’un trenta per cent). L’STEI-i, el sindicat majoritari de l’ensenyament, ha xifrat en un 93% el seguiment de la vaga en els centres públics. A més, a migdia hi haurà concentracions, que a les Illes s’esperen multitudinàries. Però no solament n’hi haurà a les Illes, sinó també a més ciutats del país.

Bauzà: ‘La crida a la vaga indefinida és antidemocràtica’

Al mateix moment en què ha començat la vaga indefinida de docents a les Illes contra la imposició del decret de llengües que menysté el català i les retallades del govern en educació, el programa el Faristol d’IB3 Ràdio ha entrevistat el president balear, José Ramón Bauzá, on ha respost a les acusacions de l’oposició de tenir una actitud ‘antidemocràtica i feixistoide’: ‘El que realment és antidemocràtic és no respectar la voluntat de la majoria, el que realment és antidemocràtic és impulsar, mobilitzar i fer una crida a la mobilització i la vaga, el que realment és antidemocràtic és no respectar la majoria dels ciutadans, el que realment és antidemocràtic és el que es fa.’ ‘L’oposició està desnortada. Allò antidemocràtic és no respectar una majoria democràtica’, ha afegit.

Bauzà ha admès que les Illes encapçalen la llista de comunitats amb més fracàs escolar i ha vinculat el seu projecte de trilingüisme a les aules amb la millora de l’educació. Pel president, ‘l’única intenció del govern és que els nens tinguin la màxima capacitació i siguin competitius en el futur’. ‘No volem imposicions ni una educació que no sigui en llibertat. L’educació no sols és llengua’, ha afegit.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any