Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  17.07.2013  05:50

L'albercoc rossellonès, properament amb apel·lació protegida

Dc 17 de juliol del 2013
L'albercoc rossellonès conegut com a 'Rouge du Roussillon' sembla seguir els passos de la patata Bea i ser declarat com apel·lació protegida per part de l'INAO ...>>

Men?ame
 

Catalunya nord produeix un 13 % de la collita d'albercocs de tot l'estat francès. En total són 12.000 tones que es conreen i recolleixen en una superfície de 11.000 hectàrees, i que podeu trobar sobretot a Ribesaltes, però també a Ceret. D'aquestes tones, 5.000 (més de 40%) són de la variant 'Rouge du Roussillon'. Ara sembla que aquest albercoc estaria d'enhorabona, ja que l'any vinent l'INAO , l'organisme encarregat de vetllar per la qualitat dels productes francesos, li podria concedir l'apel·lació protegida.

Des dels anys 90, els productors d'aquest albercoc es barallen amb els organismes oficials per obtenir aquest label, que significaria un pas endavant en el reconeixement de la qualitat d'aquesta fruita rossellonesa. Els serveis de l'INAO anuncien que el procés està en fase final : el símbol AOP hauria d'aparèixer d'aquí alguns mesos sobre els embalatges. Segons explica François Constand, de l'INAO,  'aquest assumpte s'ha arrossegat a causa d'una història de nom : la llei europea no permetia que el nom de la denominació fos igualment el de la varietat, i els productors locals es negaven, és clar, a canviar aquest nom'.

Ara sembla que aquesta normativa ha canviat, i això permet aquesta protecció. Per això afirma que 'serà protegit com a molt tard a començaments de 2014. Aquesta serà la primera vegada que, a l'estat francès, és protegeix un albercoc.