Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.07.2013  06:00

El parlament celebra trenta anys de la llei de normalització lingüística

Va ser aprovada per 105 vots a favor i 1 abstenció el dia 18 d'abril de 1983

Men?ame
 

El Parlament de Catalunya fa aquest vespre (18.30) un acte de commemoració del trentè aniversari de l'aprovació de la llei de normalització lingüística (PDF), que va fer oficial l'ús de la llengua catalana després de la dictadura. L'acte, que presidirà la presidenta del parlament, Núria de Gispert, i el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, recordarà l'elaboració de la llei i l'impacte que va tenir en la gent del país.

El periodista Josep Puigbò presentarà l'acte, que començarà amb la projecció d'un vídeo sobre l'aprovació de la llei al parlament, la intervenció d'Antoni Milian, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Barcelona, que parlarà de l'impacte que ha tingut la llei, i les paraules, enregistrades, d'Aina Moll, que va ser la primer directora general de Política Lingüística de la Generalitat.

També hi intervindran deu testimonis que explicaran l'experiència en relació amb la normalització de la llengua catalana i es projectarà un vídeo dels principals indicadors d'èxit de la llengua. La celebració s'acabarà amb les paraules de Mascarell i De Gispert i l'actuació musical de Joana Serrat i Alisé Sanz.

La llei de normalització lingüística va ser aprovada per 105 vots a favor i 1 abstenció el dia 18 d'abril de 1983. Ara fa quinze anys, el 1998, es va aprovar la llei de política lingüística actual (PDF).