Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  23.05.2013  12:57

Autor/s: ACN

Un grup de treballadors i estudiants ocupa el rectorat de la UB

Per evitar retallades en la plantilla · La PUDUP demana transparència als pressupostos de la universitat i exigeix la derogació de l'augment de taxes

Men?ame
 

Un grup de treballadors de la Universitat de Barcelona (UB) i estudiants han ocupat el rectorat aquest dijous al matí per mostrar el seu rebuig al que consideren un desmantellament de la universitat pública. Els ocupants demanen a l'equip de Govern encapçalat per Dídac Ramírez i a la Secretaria d'Universitats que no es redueixi el personal docent i el PAS de cara al curs vinent i per això asseguren que no estan disposats a acceptar cap acomiadament ni no renovacions de contractes. A més, exigeixen la derogació de la pujada de taxes i la reducció d'ajudes econòmiques i reclamen ''transparència'' en els pressupostos de la UB així com també demanen una comunicació més àgil amb els treballadors.

Desenes de treballadors del PDI i estudiants han entrat aquest dijous al matí, cap a les 8:30, al rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) per ocupar l'espai com a mesura de protesta per les retallades, les condicions laborals del personal i les condicions dels estudiants. Els treballadors i estudiants, tal i com ha explicat, Rut Gozalbo, han planejat fer una estada ''indefinida'' i ''de llarga durada'', quedant-se a dormir al rectorat per reclamar que no hi hagi més acomiadaments ''emmascarats'' a través de les no renovacions de contracte. 

També reclamen que es millorin les condicions dels estudiants, retirant l'augment de taxes i potenciant les beques, i exigeixen més ''transperència'' en els pressupostos de la UB i en la Reforma de l'Estatut de la Universitat de Barcelona que està prevista per l'any 2015.

Durant aquest matí, els concentrats han començat a organtizar-se en comissions per poder mantenir la protestar i fer-la ''sostenible'' al llarg dels dies. La Plataforma Unitària en Defensa de la Universitat Pública (PUDUP) proposa una lluita ''conjunta'' i uns objectius ''col·lectius'' i per això reclama que es reconeguin les assemblees com a espais reals de debat, comunicació i presa de decisions. Per això volen l'alliberament d'hores lectives que facilitin les relacions entre el professorat, l'alumnat i el PAS.