Sant Jordi a València, homenatge a Vicent Andrés Estellés

  • L'Octubre CCC acull una lectura col·lectiva amb més de cinquanta escriptors, una gran festa del llibre i la lectura

VilaWeb
Montserrat Serra
23.04.2013 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El dia de Sant Jordi, a l’Octubre CCC de València, a partir de les 19.00, s’ha organitzat una gran festa de celebració de la diada de Sant Jordi, com ja es va fer l’any passat. Si l’any passat es va dedicar a Joan Fuster, enguany l’homenatge es fa a Vicent Andrés Estellés. Gemma Pasqual, recentment elegida vice-presidenta de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, promotora de la festa, i Núria Cadenes, responsable de la llibreria 3i4, han explicat la vetllada a Vilaweb.

Podeu segui-ho en directe ací:

Els autors participants, fins ara, són: Francesc Anyó, Francesc Aledon, Josep Antoni Alfonso, Xavier Aliaga, Joaquina Barba, Pere Besó, Teresa Broseta, Núria Cadenes, Esperança Camps, Carles Cano, Rafel Castelló, Mercè Climent, Vicent Coll, Francesc Collado, Carles Cortés, Vicent Cortés, Isidre Crespo, Joan Carles Girbés, Ramon Guillem, Rafa Gomar, Tomàs Llopis, Rubén Luzón, Begonya Mezquita, Carme Miquel, Manuel Molins, Jesús Molla, Francesc Mompó, Anna Moner, Enric Monforte i Casañ, Octavi Monsonís, Jaume Pérez Montaner, Eusebi Morales, Joan Navarro, Gemma Pasqual, Vicent Penya, Begonya Pozo, Isabel Robles, Lluís Roda, Manel Rodríguez Castelló, Rosa Roig, Antoni Rubio, M. Carmen Sàez, Vicent Salvador, Encarna Sant Celoni, Xavi Sarrià, Jordi Sebastià, Núria Sendra, Ferran Suay, Josep Usó i Rafa Xambó, entre molts més. Llegiran un fragment de la seua obra durant un minut. A la meitat hi actuarà Miquel Gil, que cantarà ‘rosa de paper’. A les taules de l’Octubre hi haurà unes roses de paper fetes per la néta del poeta.  

Presenta l’acte Reis Juan, una de les professionals afectades per l’ERO de Canal 9 i Ràdio 9, amb la voluntat que sigui una manera de denunciar aquesta acció del govern. També es repartiran llaços dels Enllaçats.

Explica Gemma Pasqual que la idea és normalitzar la diada de Sant Jordi al País Valencià, i anar tots units. Enguany organitza la festa literària Acció Cultural del País Valencià, l’AELC i el centre Octubre CCC, i hi col·laboren el Servei de normalització lingüística de la Universitat de València, el PEN català, l’Associació d’Editors del País Valencià, la llibreria 3i4 i la floristeria Un món de flors, que vendrà roses durant tot el dia. I de cara a l’any vienent, Pasqual ja ha contactat amb l’Associació Ovidi Montllor i l’Associació de llibreters del País Valencià perquè se sumin a la festa.

Tot i que la festa se celebrarà al vespre, durant tot el dia a l’aparador de la llibreria 3i4, ubicada en el mateix centre Octubre, es podrà veure si sentir literatura: al matí llegirà l’actor Jacobo Júlio, i a la tarda l’escriptor Francesc Aledon. I molts dels escriptors que participen en la festa signaran els seus llibres als lectors que ho desitgin.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any