NotÝcies

Dissabteá 02.03.2013á 06:00

Autor/s: Montserrat Serra

Ferran Torrent retrata M˛nica Oltra en el llibre 'CaminarÓs entre elefants'

Us oferim un avanšament editorial del llibre 'CaminarÓs entre elefants' Ě A les llibreries a partir del 12 de marš

Men?ame
 

Ferran Torrent conjuga l'ofici d'escriptor amb el de periodista per bastir el retrat de Mònica Oltra, un dels personatges més atractius de la política valenciana d'aquests darrers anys. Ella, des de les files de Compromís, descarada, inconformista, sense por i convençuda del canvi, s'ha convertit en una de les icones del nou País Valencià que ha començat a emergir. Us oferim un avançament (pdf) de 'Caminaràs entre elefants. Un retrat de Mònica Oltra' de Ferran Torrent (Columna). El 12 de març a les llibreries.

Torrent, amb molt d'ofici, construeix un relat a cavall del periodisme i la literatura: totes les eines narratives que té a l'abast, i que són moltes, les posa al servei de la frescor, actualitat, espontaneïtat i intel·ligència dels encontres i entrevistes que manté amb la dirigent política. El resultat: un exercici de periodisme literari.

Però el relat, on Torrent n'és un personatge imprescindible, s'intercala amb informacions necessàries però que deixen l'estil narratiu de banda. Les trobades i converses que s'esdevenen en els diferents indrets de la vida de Mònica Oltra (casa seva en família, el despatx on exerceix d'advocada, les Corts Valencianes…, però també aquells espais on mai no hi posaria els peus i que la col·loquen fora de lloc, com el Gran Casino de València), es combinen amb capítols informatius sense to ni matís: es relata el seu currículum; la seva acció política es condensa a través de titulats de diaris;  s'inclouen dues opinions ben diferents sobre Oltra que no van signades; es transcriu la intervenció de Mònica Oltra al ple de política general del 26 de setembre del 2012 que tanta repercussió va tenir (vídeo). El llibre acaba amb una peça titulada 'La corrupció segons Mònica Oltra', on ella repassa el Cas Gürtel, el Cas Brugal, el Cas Emarsa i el Cas de Cooperació. Després, un epíleg d'Enric Morera, portaveu de Compromís.

'Caminaràs entre elefants' és el tercer títol de no-ficció que ha publicat Ferran Torrent, després de 'Living l'Havana' i 'Tocant València'.