Demanen canviar el nom de la ‘Plaça Juan Carlos I’ per ‘Plaça de les tortugues’

  • Joan Lladó: 'La democràcia ha d'honorar la democràcia i la monarquia simbolitza tot el contrari a aquest valor'

VilaWeb
Redacció
15.02.2013 - 16:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els dirigents d’Esquerra Republicana i de les JERC a Mallorca, Joan Lladó, Helena Paquier, Dídac Martorell i Gaspar Llodrà, han oferit avui una roda de premsa i han despelagt una pancarta davant Cort alhora que han presentat una instància a Cort pel canvi de nom de la ‘Plaça Juan Carlos I’ per ‘Plaça de les tortugues’. Els dirigents d’Esquerra també han aprofitat per recordar que la concentració republicana es farà el diumenge dia 17 de febrer a les 12h, a la citada plaça de Palma.

Segons el president d’Esquerra Republicana a Mallorca, Joan Lladó, ‘la democràcia ha d’honorar la democràcia i la monarquia simbolitza tot el contrari a aquest valor, per aquest motiu demanam a l’Ajuntament de Palma que retiri el nom de Juan Carlos I de la plaça de les Tortugues’.

Lladó ha volgut recordar que la monarquia ‘és una institució corrupte per definició’, ja que la seva responsabilitat davant la llei ‘és desigual’. Aquesta desigualtat, ha afegit, ‘la comprovam en veure que la filla del rei no ha estat imputada’, tot convertint-se en ‘la única de les cinc persones que dirigíen Nóos que no ha estat citada a declarar’. El Rei ‘és irresponsable i no ens ha de donar compte de com ha aconseguit els 1700 milions que li imputa la revista Forbes’.

‘Si la Casa Reial és com la cova d’Alí Babà, Urdangarín només és un dels quaranta lladres’, ha denunciat el líder d’Esquerra. ‘Alí Babà és qui dona nom a la Plaça. Per tot això, volem la retirada del nom d’un rei, el càrrec del qual, no té cabuda en una societat plenament democràtica del segle XXI’, ha sentenciat Lladó.


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any