Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  26.01.2013  13:26

ICV-EUiA exigeix al rei i al príncep espanyols que no cobrin la paga extra si tampoc no ho fan els funcionaris

La casa reial espanyola esborra Urdangarin de la seva web i deixa l'apartat de la infanta Cristina sense l'enllaç a la biografia

Men?ame
 

Els diputats d'ICV-EUiA al congrés espanyol han exigit al rei Juan Carlos i al príncep Felip que renunciïn a les seves pagues extra en coherència amb les retallades salarials que tornaran a patir aquest 2013 els funcionaris. 'Sense perjudici d'altres mesures d'estalvi demanem al rei i al príncep d'Astúries que es comprometin a no cobrar la seva paga extra si no la cobren els funcionaris', explica a través d'un comunicat la diputada al Congrés Laia Ortiz.

A més, els escosocialistes han presentat propostes a la cambra espanyola perquè el pressupost de la casa reial es rebaixi, com a mínim, el mateix que les retribucions dels funcionaris i perquè estigui subjecte al control del Tribunal de Comptes.

Operació d'imatge a la web de la casa reial

La casa reial espanyola ha decidit eliminar l'apartat del duc de Palma, Iñaki Urdangarin, de la seva web per mirar de protegir-se encara més dels efectes que pugui tenir l'escàndol del cas de corrupció que de moment protagonitza el gendre del rei. Segons un missatge de telèfon enviat pels responsables de comunicació de la institució espanyola, aquesta decisió s'ha pres per 'marcar distància' respecte del marit de la infanta Cristina.

Curiosament, en l'operació per esborrar les referències més evidents al gendre de Juan Carlos de Borbó encausat per corrupció ha tocat el rebre també a la infanta Cristina, que també apareix al sumari del cas. La seva secció a la web de la casa reial ha quedat sense l'enllaç a la seva biografia.

Segons ha informat la casa reial espanyola, el duc de Palma continuarà sortint en l'històric d'activitats, però ja no sortirà la seva biografia ni tindrà perfil propi a la web. Les seccions queden ara reservades als reis, als prínceps i a les infantes Elena i Cristina.

 

Més informació: Juan Carlos i Felip de Borbó recuperen la paga extra

VÍDEO: Entrevista amb Armand de Fluvià: 'El rei és un tarambana'