ERC i CiU aposten per reprendre les converses per a un pacte de govern

  • Mas es planteja posposar la investidura al 2013 per poder arribar abans a un acord amb els republicans

VilaWeb
Redacció
16.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de la reunió sense acord de divendres entre Artur Mas i Oriol Junqueras, i dels consells nacionals de CDC, UDC i ERC d’ahir, les negociacions per a un pacte de governabilitat de Catalunya sembla que han reprès en un clima d’optimisme aparent. Així, mentre el secretari d’organització de CDC, Oriol Pujol, va demanar ahir de mantenir la tranquil·litat i es va mostrar confiat que l’acord és possible, el president d’ERC, Oriol Junqueras, va insistir en la necessitat de continuar dialogant amb CiU, a més de garantir la investidura de Mas.

En aquest context, i amb el cap d’Unió Josep Antoni Duran i Lleida afirmant que desitja un acord d’estabilitat amb ERC, el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, va expressar en conversa informal amb periodistes que no descartava endarrerir el debat d’investidura al parlament fins al principi del 2013, tot i que s’havia previst per dijous i divendres vinent, amb l’objectiu de poder arribar abans a un pacte amb ERC per a la pròxima legislatura.

En la conversa informal a la sortida del consell nacional de CDC va assegurar que li hauria agradat tancar l’acord en la reunió de divendres amb Junqueras, i que el seu desig era arribar-hi abans no es faci el debat d’investidura.

Segons Mas, no hi ha pressa i va insistir que les negociacions entre totes dues parts continuarien. Va recordar que, després de la constitució de la cambra demà, hi ha deu dies hàbils abans de celebrar el debat d’investidura, per la qual cosa no va descartar que es faci ja el 2013.

En concret, si el calendari s’allarga fins l’any vinent, el debat d’investidura s’hauria de fer el 3 i 4 de gener.

Sense un acord d’estabilitat és ‘més difícil’ tirar endavant la consulta

El president del govern en funcions va assegurar al consell nacional i a porta tancada que sense un acord estable per a la propera legislatura ‘tot és més difícil’, inclòs també tirar endavant la consulta sobiranista. Segons fonts del partit, el cap de l’executiu català va afirmar que té una ‘determinació total’ per a impulsar el referèndum, però va advertir que el procés es complicaria si el nou govern no tingués el suport estable dels republicans.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any