Duran remarca les diferències amb els republicans

  • El dirigent d'Unió nega que vulgui boicotar el pacte amb ERC

VilaWeb
Redacció
15.12.2012 - 13:05

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

També després del consell nacional, el cap d’Unió, Josep Antoni Duran i Lleida ha evidenciat les diferències que separen CiU i Esquerra per a tancar un acord de governabilitat. Duran, així, no s’ha volgut comprometre a fixar ara cap data per a la consulta, tot i insistir que es farà durant la legislatura. El dirigent d’Unió també ha remarcat les diferències de cultura de govern de CiU i ERC.

Per Duran, l’ideal d’Unió hauria estat un pacte amb ERC i PSC. Arran de la impossibilitat d’incorporar-hi els socialistes, ha dit, Unió ‘està a favor d’un pacte amb ERC, en el passat i en el present’. I ha insistit: ‘Duran no boicota el pacte amb ERC: és mentida, és fals. Ni Unió ni jo no som responsables que avui no hi hagi acord amb ERC.’

Sobre la consulta, ha admès que no hi ha acord en la data: ‘És cert que ERC vol que es faci el 2014 i també es cert que CiU, és a dir, Duran i Mas, no creu que calgui concretar una data ara mateix.’ ‘No acceptem ni neguem la data del 2014, però no creiem que hagi d’aparèixer al document d’acord amb ERC.’

‘Ens interessa, i molt, el debat de la consulta i la data, però ens interessa molt, tant o més, el debat sobre la manera de sortir de la crisi econòmica’, ha reflexionat Duran, que ha apostat per un govern fort perquè així ho requereixen les circumstàncies econòmiques i socials. Per això ha indicat que qualsevol possible pacte ha d’incloure les mesures econòmiques i socials, a més de la consulta, i ha reconegut que l’actitud de la seva formació o la dels republicans arran de les retallades ‘no és la mateixa’.

‘Partim d’una cultura de govern diferent, però, malgrat això, creiem que és possible un acord. Però necessitem que ERC es comprometi a assumir aquelles polítiques econòmiques, socials i pressupostàries que calgui’ per a complir el dèficit que dicten la UE i el govern espanyol.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any