Morella ja veu TV3

  • Aquesta vesprada s'ha tornat a connectar el repetidor, després de dos anys sense senyal

VilaWeb
Redacció
15.12.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Morella ja torna a veure TV3. L’Ajuntament va decidir ahir restablir les emissions de TV3, tancades fa dos anys i mig per ordre de la Generalitat Valenciana sota amenaça de multa si continuava emetent, reconnectant els repetidors del Ports, que són de propietat municipal. Per motius tècnics el canal autonòmic aragonès haurà d’esperar per poder-se veure, així com la resta de canals de la corporació catalana. De moment, per tant, tan sols es veu el canal principal, TV3, que ja és molt després de tant de temps esperant-lo als televisors.

El batlle, Rhamsés Ripollés, ha explicat que, amb la sentència del Suprem a la mà, entén que Morella ja pot ‘recuperar la normalitat en el seu espai radioelèctric’. Morella esdevé així el primer punt del País Valencià en recuperar el senyal de TV3.

El govern municipal es va reunir ahir al matí amb els col·lectius que durant aquest últim temps s’havien mobilitzat contra el tancament dels repetidors per anunciar-los la decisió. ‘La Generalitat mai haguera hagut d’apagar els repetidors ni atemptar contra la llibertat d’expressió i informació dels ciutadans. Ja era hora que es recuperara la normalitat en la nostra comarca’, va dir Ripollés. A més, va instar el govern d’Alberto Fabra a complir la sentència i ‘regularitzar de fet la situació a tot el territori’.

El Consell n’avisarà el govern espanyol

Mentrestant, la Generalitat Valenciana va amenaçar d’avisar el govern espanyol si s’assabentava de qualsevol obertura d’un repetidor de TV3 ‘perquè hi actuï en conseqüència’. Ho va dir el vice-president José Ciscar quan se li va preguntar per la reemissió de TV3 a Morella. Ciscar va dir que la sentència del Suprem assenyalava que la competència sancionadora no corresponia al Consell però que ‘no desmentia la infracció’. Per això, va dir, ho traslladaria al govern espanyol, que és qui en té competència.

Informació relacionada.

#ambsenyal: TV3 tornarà al País Valencià

Rafa Xambó: Ha quedat desacreditada l’actitud agressiva del govern Camps

Tots els vídeos de la lluita per TV3 al País Valencià

Vicent Partal: Ací ningú no acota el cap

El govern català s’adreça al valencià per pactar la reciprocitat

Mercè Teodoro: ‘Un alçament de llum en la tenebra’

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any