Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  10.12.2012  17:30

Dos estudiants valencians interrompen un acte del Defensor del Poble espanyol per l'ensenyament en català

'Nosaltres sabem parlar perfectament la seva llengua i demanem que es garanteixi l'ensenyament en la nostra', diu un dels joves

Men?ame
 

Dos joves valencians han reivindicat de forma espontània en un acte del Defensor del Poble espanyol poder estudiar en català perquè la reforma educativa no ho garanteix. Ho han fet durant l'acte de lectura de la Declaració Universal dels Drets Humans al congrés espanyol.

Els joves, de 17 i 18 anys, estudiants de l'IES Font de Sant Lluís de València, han considerat que la seva assistència al congrés era 'un bon moment' per fer aquesta reivindicació perquè no els ho deixen fer al carrer, en referència a les càrregues policíaques i les prohibicions de la 'primavera valenciana'. Els joves han reconegut, tanmateix, que no esperen res més que 'bones paraules' dels diputats presents a l'acte.

'És molt bonic tot el que es diu en aquesta Declaració, però no és realitat. Tot això és teoria perquè la pràctica desgraciadament és molt diferent', ha dit Maria Amparo, que ha participat en la protesta. 'Nosaltres sabem parlar perfectament la seua llengua i demanem que es garantisca l'ensenyament en la nostra', ha dit l'Ismael, l'altre participant.