Morenés: ‘L’exèrcit és conscient de la gravetat del desafiament independentista’

  • El ministre de Defensa espanyol afirma que mantindrà els polèmics vols militars 'perquè l'espai aeri és nacional'

VilaWeb
Redacció
05.11.2012 - 08:41

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exèrcit espanyol ‘és conscient de la gravetat i la transcendència del desafiament independentista’, diu el ministre de Defensa, Pedro Morenés, en una entrevista que publica avui el diari El Mundo. Afegeix que ‘l’apoliticisme’ de les forces armades ‘garanteix l’estabilitat interna i la unitat de criteri al servei d’Espanya, de la democràcia i de l’estat de dret’. I sobre la possibilitat que Catalaunya esdevingui un estat independent, el ministre diu que seria un desastre per Catalunya, per Espanya i per Europa’.

I rebla: ‘La unitat d’Espanya no és en perill. Espanya és una nació forjada a través de molts anys d’història, de dolor, d’èxits, de diferències històriques, però és una gran nació’.

El ministre de Defensa també parla de la polèmic pels vols rasants d’avions militars F-18 a Catalunya, pels quals s’han queixat diversos batlles que la periodista que fa l’entrevista qualifica de ‘paranoics’. Morenés diu: ‘No se suspendran el vols. Per començar, perquè l’espai aeri és nacional i el que fem a Catalunya igual que a la resta d’Espanya és el que venim fent des de fa més de vint anys, des que tenim F-18’. I afegeix: ‘La instrucció és una obligació de les forces armades per complir millor la seva missió. De vegades resulta insòlit haver d’explicar el que és obvi’. I ataca els qui han criticat aquests vols: ‘Fer servir les forces armades per aparèixer com a víctimes d’una Espanya anticatalana és fals i diu molt poc de la categoria política de qui ho fa’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes