Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  04.11.2012  16:29

El full de ruta cap a la independència, eix del programa electoral d'ERC

Junqueras ha presentat els eixos del programa a la plaça del Rei de Barcelona

Men?ame
 

El president d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha presentat els eixos del programa electoral, marcat pel full de ruta sobre com arribar a la independència, segons que ha explicat. Així, el programa s'estructura en tres nivells de 'diàleg': un a Catalunya; un altre d'estatal, que esgoti les opcions democràtiques amb l'estat; i un tercer d'internacional.

Junqueras ha defensat que el camí cap a la independència només depèn dels catalans i de la legislació internacional, i ha afegit: 'és la democràcia, que ha de fer les lleis, i no viceversa'.

Acompanyat de desenes de candidats del partit, el número u d'ERC ha destacat que no té cap escúpol per incloure la paraula independència en el progama perquè és un concepte que es fa servir a tot el món. També ha recordat que el seu partit havia incorporat al programa les propostes de l'ANC, i ha defensat que el 2014 era 'una bona data per fer la cnsulta sobre la independència', no només per 'il·lusió'--en referència a les paraules de Mas-- sinó per una 'necessitat urgent', perquè cada dia que passa hi ha més deute públic, més empreses tanquen i més treballadors es queden sense feina.