Obama encara amb confiança les últimes cent hores de campanya

  • La reacció al pas de l'huracà afavoreix el president que rep el suport del batlle de Nova York

VilaWeb
Redacció
02.11.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els Estats Units decidiran dimarts si Barack Obama serà president quatre anys més o si el substituirà Mitt Romney. Després d’una campanya molt més empatada que no s’havia previst, aquests últims dies sembla que Obama hagi agafat avantatge. La victòria d’Obama depèn sobretot de si manté els divuit vots d’Ohio, però, encara que els perdés, sembla que té possibilitats de victòria.

Quan manquen cent hores de campanya els dos candidats reprenen els actes públics, després del parèntesi obligat per l’huracà Sandy. La reacció d’Obama al desastre li ha valgut, justament, un nombre important d’avals de darrera hora. Especialment del del batlle de Nova York, l’independent Michael Bloomberg, però també de força governadors republicans que l’han elogiat i han posat en relleu la seva capacitat de direcció en un moment tan complicat.

Tot plegat sembla encaminar l’elecció en favor del candidat demòcrata. Ara, avui es faran públiques les dades de desocupació del mes d’octubre i un mal resultat podria complicar l’elecció del president.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any