NotŪcies

Dissabte22.09.201214:25

Salmond: 'Les decisions sobre EscÚcia les han de prendre els escocesos en una EscÚcia independent'

La campanya independentista del referŤndum ha fet avui una marxa a Edimburg ∑ La primera de la histÚria d'EscÚcia per l'estat propi

Men?ame
 

La plataforma 'Independència per Escòcia' ha fet avui una manifestació a Edimburg per fer una demostració de força de l'independentisme en suport de la campanya 'YEScampaign'. Ha reunit més de deu mil manifestants amb la mirada posada en el referèndum del 2014. Els organitzadors volen mirar de dinamitzar la mobilització de carrer en un país que no té costum de fer manifestacions d'aquest tipus. De fet, és la primera manifestació independentista de la història d'Escòcia.

El primer ministre escocès, Alex Salmond, s'ha dirigit als manifestants al final de la marxa i ha reafirmat que 'Les decisions sobre Escòcia les han de prendre els escocesos en una Escòcia independent'.

A la marxa hi ha participat també la plataforma European Partnership for Independence (EPI), que aplega independentistes escocesos, flamencs, bascos i catalans. L'EPI ha dit que 'l'assistència no serà ni de bon tros la que vam fer a Catalunya l'Onze de setembre, ni la del 10-J del 2010, ni tant sols probablement la convocada per les xarxes el 9J del 2011, però és que són territoris, cultures i tradicions diferents'.

Amb tot, els grups socials i el mateix Scottish National Party (SNP) veuen necessari fer accions de carrer, directes i populars i també han assistit a la manifestació d'avui.