Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  09.09.2012  09:33

Com evitar el col·lapse de la xarxa de mòbils durant la manifestació?

La Generalitat publica tot un seguit de consells amb vista de la marxa independentista

Men?ame
 

Una de les conseqüències que pot tenir la manifestació de dimarts, pel fet que es preveu multitudinària, és el col·lapse de la xarxa de telefonia mòbil. Per això la Generalitat de Catalunya ha publicat un seguit de recomanacions d’ús del mòbil perquè, 'entre les millores a la xarxa que fan els operadors i la nostra voluntat de no col·lapsar-la', es pugui evitar el col·lapse. D'aquesta manera, el govern es vol assegurar que, en cas d'emergència, qualsevol persona pugui trucar al 112.

Aquests són els consells:

1. Quedeu d’acord amb el lloc de trobada amb amics, familiars o coneguts abans de la manifestació. Possiblement, un cop allà costarà contactar-vos per Whatsapp, SMS o trucada.

2. Cal reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. Espereu a arribar a casa o un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les vostres fotos i comentaris de la manifestació.

3. Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Cautela amb les connexions que establiu i amb les informacions que envieu (contrasenyes, documents, etc.) o rebeu (fitxers). Us podrien generar més maldecaps que altra cosa.

4. Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant. Finalitza totes aquelles aplicacions que no facis servir i desactiva el correu electrònic i la geolocalització del telèfon per no ocupar la xarxa innecessàriament.

5. En cas que calgui avisar als cossos d’emergències, recordeu que la telefonia fixa us garantirà una millor comunicació amb el 112. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa us serà de gran ajuda en cas de col•lapse de la xarxa mòbil.

6. Si heu de fer una trucada urgent i existeix congestió, podeu allunyar-vos uns metres de la concentració i provar-ho. El vostre telèfon es connectarà a través d’una altra estació base que no estarà tan saturada.

7. Si voleu saber què diuen els mitjans de comunicació sobre la manifestació, us recomanem que seguiu la informació a través d’un aparell de ràdio. Intenteu no navegar per Internet amb el mòbil per saber l’estat i evolució de la manifestació. La vostra emissora de FM preferida segur que ho està explicant en viu.


Si voleu conèixer més consells per a la manifestació del #11S2012, seguiu @TIC o #11S2012Telco durant els dies previs a la manifestació.

Men?ame