Notícies

Diumenge  02.09.2012  06:00

La diada també se celebrarà al parlament escocès

L'endemà de l'Onze de Setembre s'hi farà un acte amb la presència de l'escriptor i parlamentari Toni Strubell

Men?ame
 

Gràcies al suport del parlamentari de l'SNP Kenneth Gibson, el Centre Català d’Escòcia (CCE) podrà disposar d’una sala al parlament escocès per a celebrar-hi, per primera vegada, la diada nacional de Catalunya. Serà l'endemà de l'Onze de Setembre, en un acte obert a tots els membres del CCE i a les entitats culturals i ambaixades i consolats presents a Escòcia, en què l’escriptor i parlamentari Toni Strubell presentarà el seu llibre What Catalans want.

L’objectiu de l'acte, que començarà a les set del vespre, és poder celebrar i compartir la diada amb la resta de països i cultures del món. De moment, segons el CCE, hi ha confirmada l'assistència de deu parlamentaris escocesos i cinc cònsols.

Una mica abans es farà una visita guiada pel parlament escocès, obra de l'arquitecte Enric Miralles. Després, al voltant de les vuit del vespre, s'ha preparat un sopar.

El Centre Català d'Escòcia va néixer a Edimburg el 1998 com a organització no lucrativa i portada per voluntaris amb l’objectiu de compartir i promoure la cultura i llengua catalanes a Escòcia.