Frec a frec del PNB i EH Bildu al capdavant de la intenció de vot

  • L'Euskobaròmetre indica una entrada espectacular de l'esquerra abertzale i un fort vot de càstig als socialistes

VilaWeb
Redacció
06.07.2012 - 10:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Si ara es fessin eleccions al parlament basc el PNB les guanyaria, amb 23 o 24 escons, seguit molt de prop per EH Bildu, que seria la segona força amb 22 parlamentaris. Així ho indica l’Euskobaròmetre publicat avui, fet entre el 8 i el 24 de maig, que mostra que els socialistes patirien una notable davallada, dels 25 escons d’ara a 17; el PP es quedaria amb 12 o 13 diputats i Ezker Batua tindria molt complicada l’entrada al parlament.

Segons els resultats de l’enquesta, el PNB tornaria a ser el guanyador electoral. Amb un 32 per cent dels vots vàlids i un retrocés moderat, podria obtenir entre 23 i 24 escons. A Biscaia aconseguiria la primera posició, amb 10 escons (al voltant d’un 38% dels vots), a Guipúscoa la segona posició amb 7 escons (amb al voltant del 25% dels vots) i 6 o 7 representants a Àlaba (amb voltant del 23% dels vots).

La coalició EHB, amb un 25 per cent dels vots vàlids, podria obtenir 22 escons: 10 a Guipúscoa, on serà la primera força (amb al voltant d’un 37% dels vots), sis a Biscaia, on ocuparia la segona posició (amb al voltant del 22% dels vots), i 6 escons a Àlaba (amb al voltant del 20% dels vots).

El PSE-EE, en un cicle de “clar retrocés”, perdria la segona posició actual. Amb un 20 per cent dels vots i 17 escons, perdria qualsevol possibilitat de formar govern. El millor resultat l’obtindria a Àlaba i Biscaia, amb un 20 per cent dels vots i 6 escons, respectivament, mentre que a Guipúscoa es quedaria amb 5 escons i un 18 per cent dels vots, quedant relegat a la tercera posició en tots els territoris.

El PP milloraria lleugerament el resultat, però retrocediria a la quarta posició amb 12 o 13 escons i un 14 per cent dels vots.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any