Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  02.07.2012  12:12

Crítiques i demanda d'explicacions pels incendis devastadors

Dos ministres espanyols visiten la zona cremada després de l'anunci de Rubalcaba de fer-ho

Men?ame
 

Dos ministres del govern espanyol, el d'Agricultura, Alimentació i Medi, Miguel Arias Cañete, i el de Defensa, Pedro Morenés, han visitat avui la zona cremada pel foc; ho han fet després de saber que ho faria el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba. Rubalcaba ha dit que caldrà veure què ha passat, i 'si s'ha fet bé o malament'. EUPV ja ha demanat la compareixença del president de la Generalitat, Alberto Fabra, perquè doni explicacions del dispositiu, que ha rebut tantes crítiques.

Els ministres espanyols havien anunciat la visita mentre creixien les crítiques per l'actitud del president espanyol Mariano Rajoy. Rajoy se'n va anar ahir a Kíev al partit de la selecció espanyola i no ha anunciat encara la intenció de visitar la zona cremada pel foc.

La síndica d'EUPV, Marga Sanz,ha demanat la compareixença en un pleno extraordinari a les Corts para explicar les causas i les conseqüències dels incendis. També ha demanat la convocatòria de la Diputació Permanent perquè el Consell doni explicacions sobre 'les mesures preses en la gestió dels incendis i la situació en què es troben els diversos municipis i les comarques afectades'.

Una altra crítica arribada avui és la del batlle de Teresa de Cofrents, el socialista Ernesto Pérez. Ha criticat la manca de mitjans i la descoordinació en l'extinció de l'incendi que va començar a Cortes de Pallars. 'Un grup de voluntaris va ser qui va resoldre la situació, perquè els mitjans d'extinció no hi van ser en uns determinats moments', ha dit. I ha afegit que dissabte hi va haver molt pocs mitjans.