Alella reprèn la mobilització contra el peatge de la C-32

VilaWeb
Redacció
13.05.2012 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament d’Alella (Maresme) ha convocat els habitants del poble i dels municipis veïns a participar en un acte reivindicatiu per exigir la supressió de la barrera de peatge de la C-32. Amb aquesta acció vol reprendre les mobilitzacions ciutadanes en contra d’aquest peatge, que ja va dur a terme entre els anys 2004 i 2006. Van ajudar a aconseguir una bonificació del 100% per als usuaris que fan més de vuit desplaçaments mensuals, modificada enguany per la Generalitat.

L’acte es desenvoluparà en forma de marxa: començarà a les 11.30 a Can Lleonart i anirà fins el peatge, on el batlle d’Alella, Andreu Francisco, llegirà un manifest en favor de la gratuïtat del peatge.

Alella ja havia protagonitzat mobilitzacions contra el peatge fa uns quants anys, entre el 2004 i el 2006, i també el juliol de 2009, en ocasió del quarantè aniversari de l’autopista del Maresme, la més antiga del país. Arran d’això es va aconseguir una bonificació del 100% per als usuaris que feien més de vuit desplaçaments cada mes. L’exempció, amb tot, va quedar sense efecte al començament d’aquest any, quan van entrar en vigor els nous models de descomptes progressius de la Generalitat: per obtenir avantatges, ara cal passar-hi com a mínim setze vegades el mes i el nivell de rebaixa és de només el 30%.

Arran de la protesta dels ajuntaments d’Allella, Terrassa i Mollet (també afectats per la mesura de la Generalitat), el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, va dir que estudiaria la situació d’excepcionalitat d’aquests tres peatges en una reunió que va mantenir el 9 de febrer passat amb els batlles, on li van demanar el restabliment de l’anterior sistema de bonificacions dels peatges que suposava la gratuïtat per als usuaris habituals.

Amb el compromís del conseller d’estudiar una solució, l’Ajuntament d’Alella va ajornar el començament de mobilitzacions, i va establir un termini de quaranta-cinc dies per rebre resposta de la Generalitat. Exhaurit aquest termini sense cap proposta, ara ha decidit convocar l’acte reivindicatiu d’avui.

Notícies relacionades:

Pagant peatges ja amortitzats

La Declaració de Gelida, el primer precedent del #novullpagar

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any