El GOB qualifica de ‘disbarat urbanístic’ el macro-hotel de Sa Ràpita

  • El complexe és una operació especulativa que posa en perill una zona natural 'extraordinària', segons els ecologistes

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.03.2012 - 15:18

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Recorden que Sa Vinyola va suposar  una altra gran operació urbanística que es van vendre com “la salvació” de l’economia i havia de generar milers de llocs de feina, però que ‘només ha deixat monstres de ciment a mig fer’

El complexe hoteler de luxe que acaba de rebre el vist-i-plou del Govern a Son Durí (a 150 metres de s’Arenal de Sa Ràpita) és un ‘disbarat urbanístic que cal evitar’, segons han assegurat des del GOB i la plataforma Salvem Sa Ràpita!.

Segons els ecologistes, és un projecte que transformarà una gran quantitat de territori i tendrà un elevat impacte sobre un entorn únic gran valor ecològic i paisatgístic.

A travès d’una nota de premsa, el GOB recorda que hi ha altres ‘realitats urbanístiques que són la
mostra més evident de l’agressió impulsada anys passats  amb l’excusa de generar riquesa pel municipi. És el cas de Sa Vinyola, ‘una gran operació urbanística fracassada que havia de generar milers de llocs de feina i riquesa per Campos i l’únic que ha deixat són monstres de ciment a mig fer, sotmesos a un procés de degradació constant i deixant un paisatge desolador de ciment i terra cremada’.

“Sa Vinyola”, es troba a pocs metres de Son Durí i d’Arenal de Sa Ràpita. És una macro- urbanització de 37 hectàrees comercialitzada amb el nom de “El Paraiso”. Fins a l’actualitat, un total de 20 hectàrees d’aquesta urbanització s’han edificat, les mateixes que ocuparia el
complexe hoteler.

Les declaracions del GOB arriben després que el Conseller de Turisme i Esports, Carlos Delgado defensàs amb vehemència el macro-hotel, entre altres raons perquè suposarà una  inversió de ‘120 milions d’euros i centenars de llocs de feina’.

Des que el Consell de Govern del passat divendres donàs llum verda al projecte, la polèmica ha anat en augment.

Des del PSM-IV, el diputat  Antoni Alorda qualificà de ‘barbaritat’ el fet de permetre la construcció d’aquest hotel. El PSIB-PSOE, oficialment guarda silenci, tot i que alguns militants ja han manifestat la seva disconformitat amb l’edificació del ‘resort’. Mentrestant, des del PP s’assegura que la gran majoria del municipi de Campos hi està a favor i es recorda que si aquest complexe és possible és perquè ho preveu el Pla Territorial de Mallorca- modificat i aprovat la passada legislatura pel Pacte de centreesquerra -.

A les xarxes socials, el lema ‘Salvem Es Trenc’ torna a ser un èxit. 

 


Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any