Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  10.03.2012  16:36

Les JERC volen rellançar-se coincidint amb el 80è aniversari

Avui han celebrat els vuitanta anys amb un dinar de germanor

Men?ame
 

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) volen començar una nova etapa per recuperar forces, coincidint amb el vuitantè aninversari de la fundació que s'ha celebrat avui. L'objectiu de les JERC passen per consolidar la seva hegemonia com a organització juvenil independentista d'esquerres, cohesionar el seu espai electoral i enfortir l'estratègia política. Per això, a final de maig, faran una conferència nacional per a marcar el full de ruta.

L'acte de commemoració dels vuitanta anys ha constat d'un dinar de germanor per recordar la història de l'organització. S'han passat uns vídeos que recolliran els moments més importants dels vuitanta anys i hi han intervingut Joan Puigcercós, secretari general de les JERC del 1987 al 1994; Oriol Junqueras, president d'ERC; i Gerard Gómez del Moral, portaveu de les JERC.

Història

Fa 80 anys, les JEREC, les Joventuts d’Esquerra Republicana Estat Català, van celebrar la seva assemblea constituent a la sala d’actes del Centre de Dependents, amb la participació de 600 associats. L’acte de constitució va ser inaugurat per Miquel Badia, que va destacar la necessitat de l’existència d’aquesta joventut, tal com recullen les cròniques de l’època.
 
Així mateix, durant l’assemblea constituent es va aprovar la proposició que acordava 'fusionar-se amb tots els nacionalistes netament esquerrans que acceptin la necessitat actual d’agrupar-se dins les Joventuts d’Esquerra i d'Estat Català', i a la vegada 'proposaven als nacionalistes d’altres tendència, totes les aliances necessàries per aconseguir la Llibertat de Catalunya i dels catalans'. El primer comité executiu de es JEREC estava format per Josep Dencàs, Miquel Badia, Ramon Duran, Josep Fontbernat i Carles Duran.