El vent empeny l’incendi de la Riba cap a Alcover

  • 75 persones de dos refugis han estat evacuades

VilaWeb
ACN
19.07.2011 - 18:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El foc s’ha iniciat per causes que es desconeixen i extingir-lo no serà fàcil per culpa del fort vent que bufa a la zona. Fins a 80 dotacions terrestres i 15 d’aèries treballen per apagar-lo, però ja ha cremat 200 hectàrees i avança cap a Alcover.

Tot i el desplegament important dels Bombers, el foc avança empès pel vent, amb ratxes molt fortes de fins a 80 quilòmetres per hora. Ja ha cremat prop de 200 hectàrees. Ha començat al costat de la carretera local TV-7044 i des d’allà s’ha estès amb molta facilitat.

L’alcalde de la Riba ha explicat que, amb les condicions de vent actuals, el foc pot ser molt perillós. De moment han tallat la carretera TV-7044 i també la C-14.

El foc ja ha cremat més de 200 hectàrees de vegetació i ha obligat a tallar la línia del TAV, la línia de tren convencional i les carreteres C-14 entre Alcover i Vilaverd i TV-7044 a la Riba, segons han informat els Bombers de la Generalitat. D’altra banda, també s’han hagut de desallotjar 75 persones de dos campaments. Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat). A la zona de l’incendi hi treballen 56 dotacions terrestres i 15 mitjans aeris, entre aquests dos hidroavions del Ministeri de Medi Ambient Rural i Marí procedents de Saragossa. Els avions de vigilància i atac no poden col·laborar en les tasques d’extinció a causa del fort vent que bufa a la zona.

L’incendi, que ja ha cremat més de 200 hectàrees, ha obligat a tallar la línia del TAV i la línia de tren convencional i també s’ha hagut de tallar a la circulació la carretera C-14 al quilòmetre 28, entre Alcover i Vilaverd, i la carretera local TV-7044 a la Riba.

75 desallotjats de dos campaments

Els Mossos d’Esquadra han desallotjat unes 75 persones dels campaments dels Massets i d’Almogàvers, que han estat acompanyades fins al nucli de la Farena. Cap d’aquestes persones ha resultat ferida.

La Direcció General de Protecció Civil ha activat poc abans de tres quarts de quatre de la tarda l’alerta del Pla d’emergències per incendis forestals a Catalunya (Infocat). Des del Centre de Coordinació d’Emergències de Catalunya (CECAT) se segueix l’evolució de l’incendi en permanent contacte amb els centre de comandament dels cossos d’emergències.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any