Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  08.05.2011  04:03

El govern britànic comunica a Escòcia que accepta el referèndum d'independència

El primer ministre David Cameron parla amb Alex Salmond i confirma que no hi haurà cap obstacle

Men?ame
 

El primer ministre britànic David Cameron ha comunicat al primer ministre escocès Alex Salmond que Londres no s'oposarà de cap manera a que els escocesos decideixin en referèndum si volen ser un estat independent. En una conversa telefònica entre tots dos, Cameron, líder del Partit Conservador, va deixar clar que no hi haurà obstacles polítics ni legals per a la consulta si el govern escocès decideix convocar-la.

També el Secretari (ministre) britànic per a Escòcia Michael Moore va deixar clar anit en unes declaracions que des del govern britànic es respecta la idea del referèndum d'independència, al qual no pensen oposar-se de cap manera. 

El SNP va aconseguir dijous la majoria absoluta del parlament escocès amb un programa electoral que inclou la celebració aquesta legislatura d'un referèndum sobre la independència. La legislatura escocesa és de cinc anys i l'SNP ha parlat de manera no oficial de fer el referèndum en la segona meitat del cicle electoral.