Ernest Folch deixa Ara Llibres i fitxa per Ediciones B

  • L'editor mantindrà el 15% de les accions del segell que va crear

VilaWeb
Redacció
12.02.2011 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Ernest Folch (Barcelona, 1972) ha deixat el Grup Cultura 03 per assumir la direcció editorial d’Ediciones B, propietat del Grupo Z. Fins ara Folch era conseller delegat de la distribuïdora digital 36L Books i de la llibreria d’e-books leqtor (amb accionariat del Grup Cultura 03, Abacus, Vicens Vives i Ferran Soriano), i editor d’Ara Llibres (Cultura 03), segell que va crear a principis del 2000 i del qual en té un 15% de les accions. També és l’actual president de l’Associació d’Editors en Llengua Catalana.

Folch substitueix Ricardo Artola a Ediciones B, i té l’objectiu d’impulsar i consolidar els segells del grup, segons ha informat l’editorial en un comunicat. Tanmateix, Folch mantindrà les accions d’Ara Llibres i, de moment, no deixarà la presidència de l’Associació d’editors en llengua catalana. Ningú substituïrà Folch a Ara Llibres, que actualment té de directora general Izascun Arretxe i Marina Penalva d’editora.

Ernest Folch té una llarga experiència en el món editorial català i gairebé inexistent en l’espanyol. Es va formar a Edicions 62 i Empúries, sota la direcció d’Oriol Castanys, i va marxar amb Castanys al grup RBA, a fi d’encarregar-se del segell la Magrana. Però quan Rosa Cullell era la consellera delegada del Grup 62, nomenada per la Caixa (llavors propietària de més del 80% del grup), va tornar Folch a 62 i va arribar a ser el director editorial. Fins que a finals del 2006, amb l’operació de compra del Grup 62 per part de Planeta i Enciclopèdia Catalana, Folch va marxar per desavinences i es va posar al front Ara Llibres. Durant aquests quatre anys Ara Llibres s’ha fet gran i s’ha obert a la ficció amb els segells Amsterdam i Alisis.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any