Otegi, absolt d’un delicte d’enaltiment d’ETA en l’acte d’Anoeta

VilaWeb
Redacció
09.12.2010 - 14:09

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Audiència Nacional espanyola ha absolt avui el dirigent abertzale Arnaldo Otegi d’enaltir ETA durant l’acte al velòdrom d’Anoeta de Sant Sebastià l’any 2004. El tribunal també ha eximit de responsabilitat penals Joseba Permach i Joseba Álvarez, i considera que cap dels tres dirigents independentistes bascos van ser ‘autors concrets’ de l’exhibició d’imatges de membres d’ETA en l’acte, segons la resolució. Des del primer moment, l‘esquerra abertzale ha vist en aquest cas un ‘judici polític’.  

El judici va començar ara fa un mes. En la seva declaració, Otegi va defensar l’acte d’Anoeta, va explicar que fins i tot Zapatero sabia que s’hi presentaria una nova proposta de l’esquerra abertzale. I en el seu al·legat final, va reiterar l’oposició de l’esquerra abertzale a l’ús de la violència. 

L’empresonament d’Otegi

Arnaldo Otegi és a la presó des de l’octubre de l’any passat per ordre del jutge Baltasar Garzón, acusat de voler refer Batasuna. A banda, també és empresonat mentre espera judici per una investigació del finançament d’ETA per Batasuna; i el febrer de l’any passat fou condemnat a dos anys de presó, acusat d’enaltiment del terrorisme, per una intervenció en un acte d’homenatge al pres José Maria Sagardui.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any