Els opositors al cementiri nuclear a Zarra forcen Camps a pronunciar-s’hi en contra

  • Fins ara havien expressat l'oposició alguns consellers · Membres de la plataforma acampen tota la nit davant el palau de la Generalitat

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
05.11.2010 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La plataforma ciutadana contrària a la instal·lació del cementiri nuclear a Zarra ha acampat tota la nit davant el Palau de la Generalitat per demanar-li un compromís ferm i determinat de no donar-hi suport. Les seves protestes han forçat el president de la Generalitat Francisco Camps a pronunciar-s’hi: després d’una conversa amb membres de la plataforma, Camps ha dit personalment que el govern valencià s’oposava a la ubicació del cementiri nuclear. Els opositors havien dit que, si calia, arribarien a Brussel·les per impedir que Zarra aculli el cementiri nuclear.

Camps ha parlat amb membres de la plataforma contra la instal·lació i amb el conseller d’Infrastructures, Mario Flores, per dir que el grup del Partit Popular no vol el cementiri i que va votar-hi en contra un parell de vegades. A més, ha recordat que la Generalitat havia presentat un informe contrari pels problemes ambientals que podia suposar. Ja ahir el vice-president primer, Vicente Rambla, va insistir en l’oposició del govern a la instal·lació.

Ahir els activistes havien de ser rebuts pel vice-president tercer del Consell, Juan Cotino, per demanar-li que retirés el recurs contra la sentència que anul·lava la requalificació d’uns terrenys, on es podria instal·lar el cementiri nuclear. Però Cotino els va plantar al·legant compromisos d’agenda. La plataforma vol que es retiri el recurs perquè és la manera d’assegurar que els terrenys no es destinaran a usos industrials.

La CANC es torna a manifestar a Ascó

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) va anunciar dimecres mobilitzacions contra el possible emplaçament del cementiri a la Ribera d’Ebre. Es faran diumenge a Ascó. La CANC torna a demanar al govern espanyol que descarti definitivament la candidatura d’Ascó. Hi ha previst que, a la manifestació de diumenge, hi assisteixin alguns dirigents polítics del país, tot i que encara no n’hi ha de confirmats.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any