Josep Huguet: ‘El PSC es condemna a passar segles a l’oposició’

  • El conseller d'ERC defensa la feina del tripartit, però creu que els electors castigaran els conflictes dins Esquerra d'aquests anys · Reconeix que no ha pogut acabar el seu projecte sobre les universitats i creu que l'entorn del PSC ha estat massa oportunista en el cas de la fàbrica de Chery

VilaWeb
Redacció
28.10.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El conseller d’Innovació, Universitats i Recerca analitza la situació pre-electoral en aquesta entrevista de VilaWeb TV. Huguet manifesta que la finalitat d’Esquerra és de conservar la posició de tercer partit i que el PSC es condemna a passar segles a l’oposició, si es nega a fer cap pacte.

Huguet fa una defensa dels pactes tripartits de govern tot i que reconeix que el segon ‘potser no es va entendre com el primer’. En qualsevol cas diu que el Tribunal Constitucional ha acabat amb aquesta etapa. El conseller valora la ‘renovació social i democràtica’ feta pel tripartit durant aquests set anys i la ‘prova del nou de l’Estatut’ que ha demostrat, segons ell, que som el final de l’estat de les autonomies, situació que ha portat una bona part del país a pensar en l’estat propi.

Malgrat això el conseller diu que el principal llast del tripartit ha estat ‘la dependència del PSC respecte al PSOE’. En aquest sentit Huguet és molt crític amb les possibilitats del PSC, que no vol refer el tripartit i que també descarta la sociovergència, actitud que diu que els portarà ‘per segles’ a l’oposició.

També critica l’aparició de nous partits independentistes que creu que només han aparegut ‘per a restar’ a ERC. Huguet diu que en realitat aquest grups tenen el seu origen en escissions del seu propi partit i en el fet que ‘dirigents nostres no han acceptat la democràcia interna’, fet que creu que l’electorat castiga.

Sobre el seu treball en la conselleria Huguet es mostra satisfet per la feina feta en camps com la recerca i la investigació però reconeix que no s’ha atrevit a fer una reforma a fons de les universitats que creu que s’haurien d’organitzar d’una forma diferent.

Respecte a la polèmica creada per la possible implantació d’una fàbrica de l’empresa automobilística xinesa Chery el conseller reconeix que aquesta és una empresa molt conflictiva per temes de pirateria, tot i que ‘si venen aquí hauran de produir a la manera europea’. El conseller es mostra molt crític també amb l’actitud de l’entorn del Partit Socialista i ‘de l’intermediari’ Pedro Nueno, que en la seva opinió van ser massa poc prudents explicant coses que estan lluny de fer-se realitat.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any