Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  24.10.2010  06:00

El referèndum d'autodeterminació serà la principal condició d'Esquerra per a entrar al govern

Les bases republicanes aproven les conclusions de la campanya 'Catalunya Decideix'

Men?ame
 

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha tancat aquest matí la campanya Catalunya Decideix amb un acte al Teatre Grec de Barcelona per presentaran les mesures amb què provarà de condicionar el futur govern de Catalunya que surti de les eleccions del 28 de novembre. 

Uns 70.000 militants i simpatitzants d'ERC han aval·lat, a través d'una enquesta, que el referèndum d'autodeterminació sigui la principal condició perquè el partit independentista formi part del pròxim Govern de Catalunya. Ho ha fet públic aquest diumenge al matí el president dels republicans, Joan Puigcercós, en l'acte que s'ha celebrat al Teatre Grec de Barcelona i que ha posat punt i final a la campanya 'Catalunya decideix'. Les bases del partit han demanat com a altres condicions prioritàries la reclamació d'un concert econòmic propi per Catalunya i que es garanteixin els recursos de la Llei de la dependència.

Els republicans van iniciar la campanya Catalunya Decideix a principi d'any amb l'objectiu de recollir l'opinió de fins a cent quaranta mil ciutadans sobre quines han de ser les condicions principals per a establir futurs pactes de govern. La primera de les vint-i-una propostes de Joan Puigcercós era que el proper govern consulti els ciutadans sobre el futur de Catalunya. Sense especificar si es tracta d'una consulta sobre la independència amb caràcter vinculant, la formació republicana preguntava: 'Estàs d'acord que la celebració d'una consulta sobre el futur de Catalunya sigui el primer compromís d'Esquerra a la propera legislatura?'

La resta de les vint mesures que s'han pogut valorar estan classificades en cinc blocs. El primer bloc tracta de les respostes a la crisi; el segon, de les polítiques socials; el tercer pregunta sobre el territori i les infraestructures; el quart, sobre identitat i republicanisme; i el cinquè proposa reivindicacions davant el govern de l'estat.