Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  27.09.2010  06:00

El Botifarra, a Barcelona

El cantant de Xàtiva omple la plaça de la Catedral en un dels grans concerts de la Mercè · Us n'oferim un extracte amb impressions del públic i la cançó 'La Malaguenya', íntegra

Men?ame
 

D'entre tots els concerts que hi ha hagut aquest cap de setmana a Barcelona per les festes de la Mercè, un dels més destacats ha estat el de Pep Gimeno Botifarra, el nou fenomen de la música valenciana, que dijous a la nit va omplir la plaça de la Catedral. Els centenars de cadires que l'organització havia previst per al concert no van ser suficients i molta gent va acabar d'empeus o asseguda a terra als costats de l'àrea de cadires.

En aquest vídeo us oferim dues cançons del concert, 'La Folia' i 'Versà de la Costera', i impressions d'uns quants assitents, entre els quals músics valencians com Borja Penalba, Feliu Ventura i Alfons Olmos (Verdcel). En aquest segon vídeo us oferim 'La Malaguenya', íntegra, que va fer posar d'empeus molts dels que sí que tenien cadira.

El Botifarra es va declarar emocionat en més d'una ocasió durant al concert en veure la plaça tant plena i enveient que una part important del públic coneixia, cantava, i fins i tot ballava, les cançons. Un públic, per cert, format bàsicament per barcelonins, molts dels quals no havien vist el Botifarra en directe. D'altres, com van explicar al final del concert, admetien que ni tan sols el coneixien.

Això sí, tots, inclosos els valencians residents al Principat que també anaren al concert, es van declarar encantats o gratament sorpresos. Molts van valorar la tasca de recuperació de cançons tradicionals que fa el Botifarra i el seu particular sentit de l'humor.

Al final del concert, tota la banda va marxar corrents amb furgoneta en direcció al Fòrum per a poder participar, també des de dalt de l'escenari,m en un altre concert d'un grup valencià, Obrint Pas.