Una enquesta d’El País pronostica una gran victòria per a CiU

  • El tripartit s'enfonsaria i Reagrupament i Solidaritat entrarien al Parlament

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.09.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Una enquesta que publica avui El País afirma que CiU obtindria 61 escons, prop de la majoria absoluta. Els grups del tripartit perdrien tots diputats i el Parlament tindria vuit partits, amb l’entrada de Solidaritat i de Reagrupament.

L’enquesta del diari El País, elaborada per l’empresa Metroscopia, reflecteix una clara voluntat de canvi en el govern, però també en la configuració del parlament, que sumaria dos partits més sense perdre’n cap. Segons els resultats de l’enquesta, el tripartit s’enfonsa i entre els tres partits que el conformen perdrien 21 diputats (9 del PSC, 9 d’ERC i 3 d’ICV). Concretament els socialistes farien el pitjor resultat de la història en baixar dels 33 diputats que van aconseguir el 1980.

Una altra dada curiosa és el descens d’Iniciativa, que no havia estat pronosticat per cap enquesta anterior amb aquesta magnitud. Esquerra quedaria situada en les marques anteriors a l’ascens de 2003 i tornaria a ser el quart partit de la cambra per sota del PP.

L’enquesta també preveu l’entrada a parts iguals de Reagrupament i Solidaritat, amb dos diputats cadascú aconseguits a Barcelona. Amb l’entrada dels quatre diputats independentistes de Reagrupament i Solidaritat, el Parlament tindria amb un bloc independentista de només 16 diputats, cinc menys que els 21 actuals, tots d’ERC.

Amb tot, la cursa electoral comença amb la perspectiva d’un parlament molt fraccionat, una pujada del vot a Artur Mas que necessitaria suport per governar, una patacada històrica dels socialistes, i una representació més minsa de l’independentisme malgrat l’entrada de dues noves formacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any