Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Diumenge  09.05.2010  06:00

'Marburg', malaltia desconeguda i mortífera

El 19 de maig s'estrena al TNC aquesta obra de Guillem Clua i se'n publica el llibre · Us n'oferim un avançament

Men?ame
 

Després de recollir l'èxit internacional, especialment als Estats Units amb obres com 'Gust de cendra' i 'La pell en flames', el dramaturg i guionista Guillem Clua (Barcelona, 1973) va escriure 'Marburg' (2008), que avui ja té versió anglesa a càrrec de Marion Peter Holt. L'obra aterra aquest mes a la sala petita del Teatre Nacional de Catalunya (del 19 de maig al 20 de juny). Proa publica el llibre, que arribarà a les llibreries el dia 13. Us oferim (pdf) les introduccions del mateix Clua i de Martin Sherman i el primer acte.

L’agost de 1967 un virus desconegut per la humanitat es va desfermar a la pintoresca localitat alemanya de Marburg, i va causar la mort de 23 persones de manera fulminant. Des de llavors, el nom d’aquesta població ha quedat associat per sempre als seus terribles símptomes. Aquest fet històric és el rerefons d’una de les quatre històries que, en el transcurs de 40 anys, ocorren a quatre llocs del món anomenats Marburg (Alemanya 1967, Pensilvània 1981, Sud-àfrica 1999 i Austràlia 2007).