Carles Móra: ‘Em presentaré a les primàries de Reagrupament’

  • Entrevista amb el batlle d'Arenys de Munt, que presenta avui amb Carretero el full de ruta de Reagrupament

VilaWeb
Josep Casulleras
15.01.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El batlle d’Arenys de Munt, Carles Móra, s’incorpora formalment a Reagrupament i avui presentarà, amb Joan Carretero i Rut Carandell, les línies estratègiques de la formació amb vista a les eleccions. En una entrevista amb VilaWeb, Móra explica que hi voldria tenir un paper destacat i que per això es presentarà a les primàries de la primavera; també diu que és possible que Joan Laporta acabi col·laborant d’alguna manera amb Reagrupament.

Si Móra es presenta a les primàries, serà per Barcelona; Joan Carretero, en canvi, seria per Girona. La designació de candidats es decidirà en una assemblea nacional, a la primavera, que també aprovarà el programa electoral de la formació.

Quin paper tindrà a Reagrupament?

El que m’encarreguin, el que m’encomanin els ‘reagrupats’, i el faré amb modèstia. Hem de treballar per un nou enfocament polític, per una regeneració democràtica. No m’interessa posar-me al cap d’una llista, però en l’actual conjuntura sóc una mica icona de l’independentisme, i això fa que hi hagi gent pendent de què fas.

Anirà a les llistes de Reagrupament?

Em faria il·lusió concórrer a les primàries que es faran a la primavera i formar part de la gent que treballarà i que lluitarà per la independència des de Reagrupament. Hi haurà unes llistes obertes i cada ‘reagrupat’ elegirà, des d’una gran base assembleària, els integrants de la llista electoral.

I li faria il·lusió de ser el cap de llista?

Sí que me’n faria; seria un gran honor. Però no és pas la meva fita. Perquè, a més, hi ha gent tan preparada o més que no pas jo, a Reagrupament, per a dirigir la candidatura. Si em volen posar als primers llocs de les llistes, estaré encantat. Ara, des del referèndum d’Arenys de Munt, he vist que jo esdevenia capdavanter de l’independentisme, però la generositat també vol dir passar de la primera línia a la segona. Si finalment sóc a la llista, lluitaré. Si no, també.

Se situa, doncs, de número dos darrere Carretero?

En Joan Carretero és una persona molt meritòria, enormement meritòria. Aquesta gent és qui ha de dibuixar el futur del país.

Ara que Joan Laporta ha dit que, si es presentava a les eleccions, seria en una candidatura nova, pensa que s’allunya del projecte de Reagrupament?

És un referent obligat per a tots nosaltres. Vagi on vagi, segur que farà una bona feina. A mi, m’agradaria moltíssim que entrés a Reagrupament. Seria un gran bé per a nosaltres i per al país.

Pensa, doncs, que encara és possible?

Sí que és possible, i tant! Però ara depèn d’ell. Per a Reagrupament, seria molt important que en formés part.

Veu possible una col·laboració de Reagrupament amb la llista que pugui presentar Joan Laporta?

Crec molt en la conjunció de forces i de persones, en la conjunció d’esforços. El procés mateix de les consultes ha estat això. Sóc partidari que s’ajuntin les persones i els partits amb un sol propòsit. Per això Reagrupament és totalment transversal. És bo que col·laborem amb Joan Laporta encara que estigui en un altre partit.

S’imagina Joan Laporta i Joan Carretero fent tàndem?

Sí, i tant! Les individualitats han de servir perquè la gent es mobilitzi.

Quina fita electoral es proposa Reagrupament?

No sé dir quin nombre de diputats seria el mínim necessari per al nostre propòsit, però, en tot cas, en volem aconseguir prou per a esdevenir els catalitzadors de la dinàmica parlamentària, perquè les coses es facin d’una altra manera.

Veuria bé un govern nacional amb Reagrupament, Convergència i Esquerra?

Personalment, em penso que seria bo. Però això dependrà de tots els ‘reagrupats’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any