Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  26.10.2009  13:07

ERC no assisteix a la inauguració del Parc Científic de Lleida presidida per Felip de Borbó

Una cinquantena de manifestants també protesten contra la visita dels borbons

Men?ame
 

ERC ha plantat els prínceps. Cap membre del grup municipal d'ERC de Lleida no ha assistit a l'acte inaugural del Parc Científic de la ciutat presidit pels prínceps d'Astúries perquè 'tornarà a suposar una despesa quantiosa que haurà d'assumir l'Ajuntament'. Segons la seva portaveu, Montse Bergés, 'l'Ajuntament va posar en marxa un pla d'austeritat que, en un dels seus punts, recomana l'estalvi en 'primeres pedres, recepcions i càterings'.

A més del motiu econòmic, ERC no veu bé que sigui la família reial qui inauguri un parc tecnològic al qual no hi ha contribuït econòmicament ni publicitàriament.

Concentració de rebuig a la visita dels prínceps

Les mostres de rebuig a la visita dels prínceps a Lleida també s'han fet sentir al carrer. Mig centenar de persones ha participat avui al migdia en una concentració convocada per l'esquerra independentista. Un fort desplegament dels mossos d'esquadra ha envoltat els concentrats i ha impedit que els manifestants poguessin accedir a la zona on es trobaven els prínceps.

'És a una visita innecessària i que li costarà a la ciutat milers d'euros i només servirà perquè l'alcalde, el socialista Àngel Ros, pugui sortir de nou a les portades dels diaris', diuen els organitzadors de la concentració, entre els quals hi ha Assemblea de Joves de Lleida i el SEPC. A més, 'remarquen el caràcter antidemocràtic i militar d'una institució hereva del règim franquista i culpable de la pèrdua dels drets nacionals i llibertats dels Països Catalans'.