Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimarts  22.09.2009  19:15

L'Audiència espanyola confirma que la xiulada a la final de la Copa no és delicte

Men?ame
 

L'Audiència espanyola ha ratificat la resolució dictada el juliol passat pel jutge Santiago Pedraz, que no va admetre a tràmit una querella presentada per la Fundación para la Defensa de la Nación Española (DENAES) contra Catalunya Acció i Esait per la xiulada al rei mentre sonava l'himne espanyol a València durant la final de la Copa entre el Barça i l'Athletic de Bilbao. L'Audiència desestima així el recurs presentat per la mateixa fundació contra la resolució de Pedraz.

La resolució, que qualifica de 'maleducats' aquells que van xiular, entén que el fet d'exhibir una bandera catalana independentista o una pancarta amb el lema 'Good bye, Spain' és una forma de fer palès 'el que es prefereix'. 'No hi ha res a dir a aquells que estiguin en desacord amb institucions o símbols de l'Estat i la seva forma i règim fixats en el marc constitucional vigent. Ara bé, pot ser diferent segons la manera com es manifesti', sosté la resolució judicial.

DENAES és la mateixa fundació que es va querellar el gener del 2006 contra Pepe Rubianes per unes declaracions sobre la unitat d'Espanya al programa de les tardes d'Albert Om.