La campanya de la consulta sobiranista d’Arenys de Munt ja ha començat

  • Dissabte vinent tots els partits amb representació municipal, excepte el PSC, en faran un acte de defensa

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
30.08.2009 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La campanya per la consulta popular sobre l’autodeterminació de Catalunya (vídeo) que se celebrarà a Arenys de Munt (Maresme) el 13 de setembre vinent ha començat avui enmig de la polèmica per l’autorització d’una concentració falangista el mateix dia. El Departament d’Interior ha de dir aquesta setmana si atén o no l’informe de l’Ajuntament, en què recomana que s’ajorni la concentració falangista, que preocupa, i molt, al municipi.Tots els partits amb representació municipal excepte el PSC faran dissabte vinent un acte de campanya unitari en defensa de la consulta, avalada pel ple de l’Ajuntament. A més a més, el 12 de setembre, l’organització preveu de fer un acte informatiu amb presència de personalitats rellevants de la política, l’economia i la cultura, signants del manifest de suport al referèndum. Ara, l’Ajuntament encara no han concretat qui hi participarà.

L’informe de l’Ajuntament d’Arenys de Munt

A l’informe l’Ajuntament d’Arenys hi ha recopilat apunts de webs i fòrums, convocatòries de Facebook, comentaris de les notícies publicades a diaris digitals, articles periodístics i molta jurisprudència. L’informe fins i tot inclou cartes de l’associació de comerciants i del mossèn d’Arenys de Munt, a qui més d’un feligrès ja li ha dit que el dia de la consulta no aniria a l’església per por de possibles avalots.

Mig centenar de personalitats adherides

Entre el més de mig centenar de personalitats que s’han adherit al manifest de suport a la consulta hi figura l’ex-president de la Generalitat Pasqual Maragall; els consellers d’ERC Joan Manuel Tresserras i Josep Huguet; el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan (ERC); l’ex-conseller del PSC, Ferran Mascarell; el rector de la Universitat Catalana d’Estiu (UCE) i militant socialista, Jaume Sobrequés; l’eurodiputat d’ERC Oriol Junqueras; el diputat d’ERC al Parlament Uriel Bertran; el president de l’àmbit d’immigració de CDC, Àngel Colom; l’ex-conseller i líder de Reagrupament.cat, Joan Carretero; escriptores com Empar Moliner i Isabel Clara Simó; els músics Francesc ‘Titot’ Ribera i Joan Reig o l’advocada Magda Oranich i la cantant Núria Feliu, entre molts d’altres.

Enllaços
Pàgina web de la consulta sobre l’autodeterminació a Arenys de Munt.
Grup de Facebook de la consulta sobre l’autodeterminació a Arenys de Munt.
Vídeo de la consulta sobre l’autodeterminació a Arenys de Munt.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any