L’ajuntament de València censura la festa reivindicativa d’Escola Valenciana

  • Els ha prohibit d'instal·lar una megafonia i una pantalla de projecció · L'acte es manté

VilaWeb
Redacció
17.06.2009 - 13:40

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Escola Valenciana ha fet públic que l’ajuntament de València ha censurat la festa reivindicativa convocada per a demà, en negar-los el permís (pdf) perquè instal·lin una megafonia i una pantalla de projecció. Sota el lema ‘Senyor Camps, el valencià obri la porta a les llengües’, la festa vol tancar la campanya ‘Missatges pel plurilingüisme’, endegada per l’entitat cívica. L’entitat manté la convocatòria (A les 19, a la plaça de Manises).L’acte vol ser un homenatge a la comunitat educativa i en el transcurs del qual era previst que es projectessin els missatges de millora del sistema educatiu.Escola Valenciana havia rebut més de 200 missatges en forma de text, fotos i vídeos adreçats a Camps, que completaven la campanya ‘Missatges pel Plurilingüisme’, que ha consistit en l’enviament de 70.000 postals i milers de correus electrònics amb 5 punts sobre quin model d’escola plurilingüe desitja la comunitat educativa. Aquests missatges era els que, precisament, s’hi volien projectar.

Amb tot, Escola Valenciana manté la convocatòria i la festa es farà, tal com era previst, demà a les set a la plaça de Manises de València. Diego Gómez, el president de l’entitat, ha fet una crida a “assistir massivament a l’acte, a fer valdre la veu dels qui apostem per la regeneració democràtica, l’honradesa política, l’esforç del dia a dia, l’ensenyament públic de qualitat i molts altres valors que no representa el president Francisco Camps’. Tot i que no es farà la projecció audiovisual, si l’ajuntament no se’n desdiu de la prohibició, sí que s’emetrà el so dels missatges. Entre els missatges que es podran escolar estan les veus de pares i mares, de polítics, de sindicats, d’alumnes i de persones que formen part d’Escola Valenciana arreu de les nostres comarques. A més, Diego Gómez llegirà un comunicat.

Els representants de l’entitat cívica s’ha assabentat de la prohibició arran de la trucada d’un funcionari, que els ha comunicat, vint dies després de presentar la sol·licitud, que no se’ls era permès d’instal·lar la megafonia i la pantalla de projecció per fer l’acte, que d’altra banda sí que tenia l’autorització de l’ocupació de la via pública de delegació de govern. Després, a l’oficina que té l’entitat a València s’ha rebut un fax, a dos quarts d’una, denegant el permís perquè es faci l’acte, quan hi resta menys d’un dia.

Més missatges al president Camps

Per a denunciar aquest fet, Escola Valenciana insta la ciutadania a enviar un nou missatge al president Camps a través del correu electrònic. El text proposat és: ‘Senyor Francisco Camps, un cop més vostè ha demostrat el seu talant antidemocràtic censurant actes i atemptant contra la lliberta d’expressió, menyspreant una part important de la població valenciana. En només una setmana vostè ha intentat prohibir la concentració contra la corrupció, el dret a manifestar-se de les víctimes de metro i ara l’acte de final de curs d’Escola Valenciana. Sàpiga que contra la censura apostem per les paraules, front a la gestió caòtica i gran esdeveniments aposten pels serveis públics de qualitat com l’ensenyament; front al pensament únic i monolingüisme aposten per la diversitat i obertura; front a la corrupció aposten per la dignitat, honradesa i treball diari; front al seu model econòmic fallit apostem per un nou model productiu basat en l’eficiència; front a la destrucció del territori apostem per un urbanisme al servei del ciutadà. Per tot això li demane la seua dimissió com a president dels valencians i valencians, vostè ha deixat de representar-nos, ens avergonyeix’.

Enllaços
Web d’Escola Valenciana
Notificació de l’ajuntament de València (pdf).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any