Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dilluns  15.06.2009  06:00

'Compartir Dóna Gustet' exposa el primer disc a la xarxa

Hi ha versions d’onze peces tradicionals catalanes

Men?ame
 

'Compartir Dóna Gustet' (CDG) és un grup, impulsat per l'artista i activista cultural Marc Sempere, que treballa en la recerca de la cultura popular i en les noves formes de distribució. Una de les intencions era de fer un disc amb cançons tradicionals reinterpretades. Doncs ara surt a la llum sota el títol de 'Marquet' i ja es pot descarregar via internet. Hi participen Pau Riba, Miquel Gil, Sílvia Pérez i uns quants intèrprets més.

El disc conté onze versions de cançons tradicionals catalanes. Per exemple, un cant d'estil interpretat per Pepe Estellés, el Xiquet del Carme, amb la col·laboració d'alguns dels components d'Orxata Sound System; una versió de la tradicional 'A la ballarusca', originària del Pallars Sobirà, convertida en 'BCNeta i polideta'; cant tradicional eivissenc reinterpretat amb música disco i samba; una interpretació lliure d'una cançó tradicional del Comtat interpretada per Miquel Gil; la versió d'una de les cançons més populars, 'Tio Pepe', convertida a rock'n'roll amb ritmes africans; una versió del cant de batre d'Ovidi Montllor 'La cançó del llaurador', transformada en 'La cançó de la precària', en la interpretació de Sílvia Pérez.

El col·lectiu ha enllestit 'Marquet', el projecte musical de CDG, amb una triple finalitat: recuperar i difondre cançons populars i tradicionals catalanes, reivindicar la cultura de transmissió oral i cercar nous llenguatges musicals a partir de la tradició.

Tot el material de CDG és emparat pels drets Creative Commons, que en permeten la lliure distribució, remescla i usos derivats, a condició de citar els autors originaris i de mantenir aquest mateix règim de drets.