Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dissabte  16.05.2009  06:00

La CUP prepara una possible candidatura a Barcelona

El primer acte públic de la CUP de Barcelona es fa avui i és una jornada per a discutir el model de la ciutat

Men?ame
 

La jornada Pel dret a la ciutat és el primer acte públic de la CUP de Barcelona, que es prepara per a presentar una possible candidatura a les pròximes eleccions municipals. Es fa aquesta tarda al centre cívic La Sedeta i no és una presentació oficial ni un acte per a la premsa, sinó un espai obert de debat, formació i reflexió encarat, sobretot, als moviments socials, col·lectius reivindicatius i xarxes veïnals que actuen a Barcelona.

Els organitzadors diuen que ja fa temps que treballen per a 'donar una alternativa als partits polítics convencionals' i que és un 'projecte oberta la participació de totes les persones que, de ben segur, poden oferir propostes alternatives'. Així doncs, tot fa pensar que és ben possible que, a les pròximes eleccions municipals, la CUP es presenti a Barcelona. De moment però, encara queda temps de marge i l'acte d'avui comença amb una taula rodona sobre el model de ciutat en què participaran ponents com el sociòleg Ivan Miró, el membre de la comissió de defensa del Col·legi d'Advocats de Barcelona Jaume Asens, el professor de sociologia de la Universitat de Barcelona Pep Adelantado i l'arquitecta Zaida Muxí.

Els organitzadors presenten el dret a la ciutat com una 'expressió fonamental dels interessos col·lectius, socials i econòmics, especialment dels grups vulnerables i desfavorits, respectant les diferents cultures urbanes i l'equilibri entre el medi urbà i el rural'. Però també volen que es pugui debatre com s'han dut aquestes reivindicacions en d'altres poblacions del país i, per això, la segona meitat de l'acte compta amb la col·laboració de representants de candidatures municipalistes alternatives com l'ex-regidora d'Els Verds de Barcelona Roser Veciana, el regidor de la CUP de Vilafranca del Penedès Xavi Navarro o l'ex-regidora de Compromés per Ripollet Pilar Castillejo.