Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  12.02.2009  06:15

VilaWeb TV: El món commemora el segon centenari de Darwin

Avui fa dos-cents anys que va néixer l'autor de la teoria de l'evolució · VilaWeb publica el segon vídeo de la sèrie Darwin 365 i al vespre n'oferirà un especial

Men?ame
 

Avui fa dos-cents anys que va néixer Charles Darwin, l'autor de la teoria de l'evolució, i el centenari es commemora a tot el món amb tot d'actes. Des de VilaWeb oferim el segon lliurament de la sèrie de vídeos Darwin 365, que li és dedicada. En aquest segon vídeo Arcadi Navarro (CSIC-UPF) explica com la teoria de l'evolució ha modificat la visió de la natura i els prejudicis que en tenim.

Entre els actes preparats al nostre país, hi ha una conferència del reconegut paleontòleg Juan-Luis Arsuaga a la Universitat de València, la inauguració d'una exposició sobre Darwin a la Universitat de Barcelona i la dedicatòria d'un carrer de Palma a Darwin.

El 2009 també coincideix amb el cent cinquantè aniversari de la publicació de 'L'origen de les espècies', el llibre en què Darwin formulà la teoria de l'evolució, i per això l'any Darwin és celebrat a tot el món per un doble motiu. Qui vulgui conèixer a fons la biografia i el pensament de Charles Darwin, enguany no li'n mancaran pas oportunitats. L'Institut d'Estudis Catalans (IEC) ha programat un seguit d'activitats que duraran tot l'any, i la Universitat de Girona ofereix un cicle de conferències. La Universitat i el govern de les Illes, amb la col·laboració de l'Obra Social de Sa Nostra, han obert la pàgina AnyDarwin.cat, on apleguen totes les activitats que es faran enguany en honor de Darwin a les Illes, incloent-hi exposicions, concursos i conferències. La Universitat de València també ha obert una pàgina especial amb totes les activitats que es faran en honor de Darwin.

Fora del nostre país, el Museu Nacional d'Història Natural de Londres, per exemple, dedicarà a Darwin una exposició monogràfica i la Universitat de Cambridge, un festival, el mes de juliol vinent. A pàgines com Darwin200.org, Darwin-Year-2009.org i DarwinDay.org hi ha informació sobre les activitats programades avui i durant tot l'any en homenatge a Charles Darwin.