L’exèrcit israelià intensifica l’ofensiva

  • El primer ministre Ehud Olmert diu que Israel és a punt d'aconseguir els seus objectius militars a Gaza

VilaWeb
Redacció
11.01.2009 - 09:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’exèrcit israelià continua l’ofensiva militar a Gaza. Ha bombardejat per aire seixanta objectius i també hi ha hagut, per primera vegada, les primeres incursions terrestres al cor de la Ciutat de Gaza, el principal municipi de la franja. Hi han mort una trentena de palestins. L’exèrcit va avisar dissabte la població de la franja, per mitjà d’octavetes, que tenia previst intensificar els atacs contra túnels, arsenals i activitats de Hamàs, i recomanava als civils d’allunyar-se d’aquests objectius.Per la seva banda, Hamàs ha disparat com a mínim dotze coets al sud d’Israel, i l’exèrcit té constància que s’han llançat alguns míssils antiaeris.

Enmig de la intensificació dels atacs, el primer ministre israelià, Ehud Olmert, ha dit que Israel s’acosta als objectius que s’havia marcat amb la campanya militar a la franja de Gaza, que ja ha causat més de vuit-cents morts entre els palestins i catorze entre els israelians. Amb tot, ha afegit que de moment no s’aturaran els atacs. Segons algunes informacions, ara mateix l’exèrcit pressiona el govern per obrir una tercera fase de l’operació militar a Gaza, que implicaria una llarga ofensiva terrestre amb incursions de tropes gairebé porta a porta.

Mentre la premsa israeliana afirma avui que Israel pot estar preparant la tercera fase de l’ofensiva, que significaria vint dies més d’atacs pel cap baix, la diplomàcia internacional continua buscant la manera d’aturar els combats. Ara mateix es treballa en un pla alternatiu per solucionar el conflicte a Gaza, arran de la negativa d’Israel i de Hamàs a l’alto-el-foc sol·licitat divendres per l’ONU, i que passa per la cessió del control de Gaza a l’Autoritat Nacional Palestina, l’actual govern de Cisjordània, mitjançant la intervenció de tropes franceses i turques al voltant d’un perímetre de seguretat que inclogui els passos de Rafah i Kerem Shalom.

Enllaços
Notícia relacionada: Mobilització europea en solidaritat amb Palestina.
Seguiment especial de la invasió a les webs de Ha-Àrets i Al-Jazira | Live Station: emissió en directe d’Al-Jazira, Knesset Channel i BBC World News.
Reportatges de VilaWeb Nit: Gaza, la franja de la tensió i Els mapes de l’ofensiva.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any