El govern balear formalitza el retorn a l’Institut Ramon Llull

  • L'ex-president Jaume Matas va sortir-ne fa tres anys

VilaWeb
Redacció
23.12.2008 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern de les Illes va formalitzar ahir la tornada a l’Institut Ramon Llull, després de tres anys de no ser-hi per una decisió del govern de Jaume Matas. A més a més, es van constituir, a Palma, els dos òrgans de direcció del consorci i es va aprovar l’últim nomenament. Finalment, el director de l’Institut, Josep Baragalló, va avançar que hi havia previst de retre un homenatge a Blai Bonet a Nova York i un altre a Llorenç Vilallonga, a Madrid.Ahir es va constituir formalment la junta rectora del Llull, que l’any vinent presidirà el cap del govern balear, Francesc Antich; també es va constituir el consell de direcció, que el 2009 serà regit pel vice-president de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira. La presidència de l’una i de l’altre serà anual i rotatòria entre els dos governs.

En paraules de Carod-Rovira l’adhesió de les Illes multiplica ‘les possibilitats de projecció exterior’ de la llengua i la cultura catalanes. A més, que Antich sigui el president de l’Institut l’any que ve demostra que l’ens ‘deixa de ser l’instrument de projecció exterior de la llengua i la cultura catalanes del govern de Catalunya i passa a ser-ho dels governs balear i català.’

El conseller balear de Presidència, Albert Moragues, va comentar que, en aquesta nova etapa, la directora adjunta de l’Institut seria l’ex-consellera balear de Cultura d’Eivissa, Fanny Tur; d’aquesta manera, la presència balear a l’Institut serà encara més evident.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any